Előétel
"Könnyű és finom leves, a hétköznapi ebédekhez."
Hozzávalók:
1 üveg meggy
szegfűszeg
vaníliarúd
1 liter tej
mentalevél a díszítéshez
tejszín és tejszínhab
pirított mandulaforgács
erdei gyümölcsök (fagyasztott)
Elkészítési mód:
Az erdei gyümölcsöt és a meggyet forraljuk fel egy lábasban, majd adjuk hozzá a szegfűszeget és a fahéjat. Állandó keverés mellett még adjuk hozzá a már elkészített pudingot, és öntsük fel tejjel, tejszínhabbal, majd díszítsük habbal. Szórjuk meg mandulaforgáccsal és díszítsük mentalevéllel.
Főétel
"Fűszeres ételkülönlegesség, a magyaros ízek kedvelőinek."
Hozzávalók:
3 szép jércemell filé
kakukkfű
rozmaring
só
bors
babérlevél
répa
pritamin paprika
zöldbab
körte
olívaolaj
Elkészítési mód:
Finoman klopfoljunk be öt személyre való jércemell filét, majd pácoljuk be olívaolajba és öt féle fűszerkeverékbe. Ezekbe jól forgassuk meg és hagyjuk állni legalább 3-4 órát, viszont ha előző nap pácoltan betesszük a hűtőbe, sokkal finomabb lesz. Tegyük a tepsibe a zöldségágyásra és rakjuk be sülni. A zöldségágy: répa, pritamin paprika és zöldbab.
Desszert
"Az ex-revütáncos percek alatt elkészíthető és gusztusos desszertje."
Hozzávalók:
(mindenből 10 kanál)
liszt,
cukor,
1/2 zacskó sütőpor
tojás
Elkészítési mód:
Forrás: vacsoracsata.tv
Utolsó kommentek