Zoli 30 éves és fodrászként dolgozik. A családja sokat cikizi, hogy a fésűn és az ollón kívül más nem való kezébe, ezért szeretné megmutatni, hogy nincs igazuk, mivel jól áll neki a fakanál is. Tudja magáról, hogy nagyon lusta és imád enni, ami az alakján is látszik. Leginkább a húsos ételeket kedveli és úgy gondolja, amiben nincs hús, az nem is lehet tápláló. Van egy érdekes fűszermániája: rendkívüli módon szereti a fahéjat, így a legtöbb ételt a megszokott fűszerek helyett ezzel ízesíti. |
Előétel
"Különleges étel, a fahéj kedvelőinek."
Pármai sonka fahéjas sárgadinnyével
Hozzávalók:
9 szelet sonka
1 db sárgadinnye
kevés fahéj
Elkészítési mód:
Vágjuk félbe a sárgadinnyét, majd egy evőkanállal szedjük ki a magjait. Ezután szeleteljük cikkekre, majd metszük ki a héjából és vágjuk falatnyi darabokra. Tegyük a dinnye darabokat tányérra, a pármai-sonkát pedig hajtogassuk rózsaformára, majd tálaljuk a dinnye mellé. A kitálalt előételt hintsük meg őrölt fahéjjal.
Főétel
"Ízkavalkád, egy szürke vasárnapi ebédhez."
Grillezett báránybordák fahéjas mártással
Hozzávalók:
2 dl száraz vörösbor
1 üveg áfonyalekvár
csipetnyi fahéj
15 szelet bárányborda
rozmaring ág
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
darált bors
só
Elkészítési mód:
A báránybordákat öntsük le olívaolajjal, majd daráljunk rá borsot, hintsük meg sóval, őrölt fahéjjal és tépkedjünk rá kis darabokat a rozmaring-levelekből. Pár órára tegyük be a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárják a bárányhúst.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel pár evőkanál olívaolajt, majd tegyük bele a befűszerezett báránybordákat és erős lángon süssük pirosra mindkét oldalát.
Rakjunk egy kis lábasba a mártáshoz áfonyaszószt, vörösbort, majd fűszerezzük őrölt fahéjjal és jól forraljuk össze.
A bordákat nagy tányéron tálaljuk, majd csorgassuk meg fahéjas szósszal. Köretnek párolt zöldséget rakjunk mellé és sült paradicsomot.
Desszert
"Egy igazi desszertkülönlegesség, borral és csokoládéval."
Borban párolt körte, csokoládéval
Hozzávalók:
5 db körte
2-3 evőkanál cukor
2 rúd fahéj
4 tábla étcsokoládé
fél liter vörösbor
pár szem szegfűszeg
2 szelet citrom
Elkészítési mód:
A körtéket hámozzuk meg, majd vájjuk ki a magházát. Egy fazékba öntsük bort és cukorral ízesítsük. Majd tegyük hozzá a fűszereket és a citromkarikákat is. Ha ezzel végeztünk, akkor helyezzük bele a meghámozott körtéket is és hagyjuk főni 6-8 percig. Ha elkészült vegyük ki a borból és hagyjuk kihűlni.
Egy kis lábasban vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, majd csorgassuk meg vele a párolt hideg körtéket és tálaljuk desszertes tányéron. Hintsük meg őrölt fahéjjal és dekoráljuk friss fűszer ágakkal.
Forrás: vacsoracsata.tv
Utolsó kommentek