Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

3. hét - Mari receptjei

2008.03.19. 06:23 - sorozat

Címkék: receptek vacsora csata májgaluska leves gesztenyemasszával töltött alma juharsziruppal tormaszószos halsült


 
Schmik Mária
Mari 33 éves és háztartásbeli. Egy igazi hiperaktív személyiség. Kicsi lakásban él és azért jelentkezett a Vacsoracsatába, hogy bebizonyítsa, nem csak tehetősen lehet finomat és különlegeset főzni. Leginkább a lakására büszke, mert mindent ő alakított ki benne, és a főztjére, mivel eddig még mindenki csak dicsérte. Nő létére nem szereti az édességeket, viszont kedveli a tengeri ételeket.


Előétel

Májgombóc leves

Hozzávalók:

30-40 dkg csirkemáj
2-3 evőkanál liszt
1 db tojás
petrezselyem zöldje
1-2 gerezd fokhagyma
vegeta
bors

Elkészítési mód:

Tegyük a csirkemájat egy deszkára, majd késsel kaparjuk bele egy tálba. Adjuk hozzá a tojást és annyi lisztet, hogy közepes keménységű masszát kapjunk. Fűszerezzük összenyomott fokhagymával, összevágott petrezselyem zöldjével, vegetával, sóval és darált borssal. Keverjük össze, majd szaggassuk forrásban lévő húslevesbe. Főzzük 5-6 percig és forrón tálaljuk.



Főétel

"Akik szereik a tengeri ételeket, azoknak kedveskedik Mari főételével."

Hozzávalók:

5 szelet tengeri hal
1-2 dl bor
2 kg aprószemű krumpli
3 dl tejföl
20 dkg torma
8 dkg vaj
liszt
fokhagyma
kapor
snidling
cukor
citrom
vegeta
2 dl száraz fehérbor

Elkészítési mód:

Fűszerezzük be a halszeleteket fokhagymával, ételízesítővel, majd tegyük egy nagy tepsi vagy tűzálló sütőedény aljára. Öntsünk rá pár decinyi száraz fehérbort, majd fedjük le fóliával és forró sütőben pároljuk 10-12 percig. Ha elkészült, szedjük ki a párolóedényből és tálalásig tartsuk melegen.

A tormaszószhoz forrósítsuk fel a vajat egy kis lábasban, szórjunk bele két evőkanálnyi lisztet, majd keverjük össze. Öntsük fel a hal párolólevével és lassú tűzön forraljuk fel. Tegyük hozzá a reszelt tormát és a tejfölt. Csipetnyi cukorral, sóval és citromlével ízesítsük.

Körethez a megfőzött burgonyákat egy serpenyőben felforrósított vajban futtassuk meg, majd szórjuk rá a snidlinget és az összevágott kaprot.

Rakjunk pár szem zöldfűszeres burgonyát a tányérokra, majd helyezzük rá a megpárolt halszeletet és kanalazzuk rá a tormás szószt.



Desszert

"Egészséges, finom ezért könnyen a család kedvencévé válhat."

Hozzávalók:

5 db golden alma
1 csomag gesztenye massza
1 maréknyi édes keksz
fél maréknyi dió
1 dl tejszín
1 dl juharszirup
2 evőkanál vaj

Elkészítési mód:

Hámozzuk meg az almákat, majd a magházát vájjuk ki. Tegyük egy kis tálba a gesztenyemasszát, öntsük rá a tejszínt, tegyük hozzá az összetört diót és a kekszet, majd dolgozzuk lágy masszává. Töltsük meg a kivájt almák belsejét a gesztenyés krémmel, majd tegyük egy tűzálló tálba. Csorgassuk meg olvasztott vajjal és juharsziruppal. Tegyük forró, 150 fokos sütőbe és pároljuk 10-12 perc alatt puhára.

Tálalás előtt a tetejét a juharszirupos pároló lével csorgassuk meg és szervírozhatjuk.


Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr48386667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cézár · http://vacsora.blog.hu/ 2008.03.20. 20:44:54

Szuper ez a lakás... ami ki lehet hozni belőle, azt megtették:-)


süti beállítások módosítása