![]() Schmik Mária | Mari 33 éves és háztartásbeli. Egy igazi hiperaktív személyiség. Kicsi lakásban él és azért jelentkezett a Vacsoracsatába, hogy bebizonyítsa, nem csak tehetősen lehet finomat és különlegeset főzni. Leginkább a lakására büszke, mert mindent ő alakított ki benne, és a főztjére, mivel eddig még mindenki csak dicsérte. Nő létére nem szereti az édességeket, viszont kedveli a tengeri ételeket. |
Előétel
Májgombóc leves
Hozzávalók:
30-40 dkg csirkemáj
2-3 evőkanál liszt
1 db tojás
petrezselyem zöldje
1-2 gerezd fokhagyma
vegeta
bors
só
Elkészítési mód:

"Akik szereik a tengeri ételeket, azoknak kedveskedik Mari főételével."
Hozzávalók:
5 szelet tengeri hal
1-2 dl bor
2 kg aprószemű krumpli
3 dl tejföl
20 dkg torma
8 dkg vaj
liszt
fokhagyma
kapor
snidling
cukor
citrom
vegeta
2 dl száraz fehérbor
Elkészítési mód:
Fűszerezzük be a halszeleteket fokhagymával, ételízesítővel, majd tegyük egy nagy tepsi vagy tűzálló sütőedény aljára. Öntsünk rá pár decinyi száraz fehérbort, majd fedjük le fóliával és forró sütőben pároljuk 10-12 percig. Ha elkészült, szedjük ki a párolóedényből és tálalásig tartsuk melegen.
A tormaszószhoz forrósítsuk fel a vajat egy kis lábasban, szórjunk bele két evőkanálnyi lisztet, majd keverjük össze. Öntsük fel a hal párolólevével és lassú tűzön forraljuk fel. Tegyük hozzá a reszelt tormát és a tejfölt. Csipetnyi cukorral, sóval és citromlével ízesítsük.
Körethez a megfőzött burgonyákat egy serpenyőben felforrósított vajban futtassuk meg, majd szórjuk rá a snidlinget és az összevágott kaprot.
Desszert
"Egészséges, finom ezért könnyen a család kedvencévé válhat."
Hozzávalók:
5 db golden alma
1 csomag gesztenye massza
1 maréknyi édes keksz
fél maréknyi dió
1 dl tejszín
1 dl juharszirup
2 evőkanál vaj
Elkészítési mód:
Hámozzuk meg az almákat, majd a magházát vájjuk ki. Tegyük egy kis tálba a gesztenyemasszát, öntsük rá a tejszínt, tegyük hozzá az összetört diót és a kekszet, majd dolgozzuk lágy masszává. Töltsük meg a kivájt almák belsejét a gesztenyés krémmel, majd tegyük egy tűzálló tálba. Csorgassuk meg olvasztott vajjal és juharsziruppal. Tegyük forró, 150 fokos sütőbe és pároljuk 10-12 perc alatt puhára.
Forrás: vacsoracsata.tv
Utolsó kommentek