Kollár István | Steve 38 éves és táncosként dolgozik. Az egészséges étkezés és a thai ízek kedvelője. Szerinte egy férfi is tud úgy főzni, mint egy nő. Barátait gyakran meglepi kedvenc ételeikkel. Tökéletes házigazdának tartja magát. Sokat járt külföldön és rengeteg éttermet kipróbált már. A hétköznapi kajákat nem szereti. |
Előétel
Kókuszos zöldség leves
Hozzávalók:
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
6 szál thai citromfű
5 dkg galanga gyökér
12 db kaffir lime levél
6 kávéskanál vörös curry paszta
8 evőkanál halolaj
másfél db húsleves kocka
2 doboz kókusztej
30 dkg gomba
10 dkg kaliforniai paprika
fél zöldcitrom leve
csipetnyi pálmacukor
1 csokor korianderlevél
pár szál újhagyma
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítési mód:
Főétel
Ragacsos rizs mangóval
Hozzávalók:
50 dkg ragacsos rizs
9 dl kókusztej
8 dkg pálmacukor
csipetnyi só
1 doboz mangókonzerv
1 dl mangólé
2 teáskanál étkezési keményítő
Elkészítési mód:
Szórjuk a rizst egy tálba, majd alaposan mossuk meg hideg vízben. Szedjük át egy finomlyukú szűrőedénybe, majd tegyük forrásban lévő víz fölé. Fedjük le fedővel és a gőz felett pároljuk körülbelül fél órán keresztül, amíg a rizsszemek meg nem puhulnak.
Egy másik edényben keverjük össze a kókusztejet egy csipetnyi sóval és a pálmacukorral. Öntsük hozzá a forró megpuhult rizst, majd keverjük jól össze.
A mangó szószhoz vágjuk kis darabokra a mangót, tegyük egy kis lábasba, majd öntsünk rá mangólevet. Forraljuk fel és sűrítsük be hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel.
Desszert.
"Desszert különlegesség a Vacsoracsata elec-tric boggie világbajnokától."
Tofu sült rizstésztával
Hozzávalók:
60 dkg tofu
6 gerezd fokhagyma
3 szál sárgarépa
1 maréknyi szójacsíra
20 dkg rizstészta
30 dkg brokkoli rózsa
2 fej vöröshagyma
1 dl szójaszósz
2 evőkanál pálmacukor
1 evőkanál curry paszta
2 evőkanál reszelt friss gyömbér
3 evőkanál olívaolaj
Elkészítési mód:
Hevítsünk fel pár evőkanálnyi olívaolajt egy wokban, majd tegyük bele az összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Pároljuk pár percig, utána adjuk hozzá a felaprított sárgarépát, a brokkolit és a szójacsírát. Erős lángon állandóan kevergetve süssük át.
Forrás: vacsoracsata.tv
Utolsó kommentek