Előétel
"Tutajok sajttengeren"
Hozzávalók:
20 dkg trappista sajt
30 dkg füstölt sajt
10 dkg márványsajt
keményítő
só
bors
szerecsendió
0.8 l húsleves
0.8 l tej
Elkészítési mód:
A tejet és a húslevest öntsük össze és forraljuk fel. Húzzuk le a tűzről és tegyük bele a megreszelt sajtokat, hogy megolvadjanak.
Kicsit hűtsük le és turmixoljuk át, mert a füstölt sajt nem olvad úgy, mint a trappista sajt.
Ezután forraljuk fel és adjuk hozzá a forrásban levő leveshez a vízzel elkevert keményítőt.
Kevergessük, nehogy leégjen és addig, amíg be nem sűrűsödik.
Pirítóssal tálaljuk, amire szintén olyan sajtot olvasztunk, amilyet szeretnek.
Főétel
"Borjú katonák hagymapáncélban"
Hozzávalók:
8 szelet borjúhús
40 dkg füstölt, főtt bacon szalonna
40 dkg trappista sajt
1 óriási póréhagyma
olívaolaj
víz
só
bors
Elkészítési mód:
A borjúhúst szeleteljük fel és ütögessük meg, hogy vékony legyen. Majd sózzuk és borsozzuk meg. Kockázzuk fel a bacon szalonnát, a trappista sajtot pedig reszeljük le. Rakjuk a hússzeletekre a baconszalonnát és a reszelt sajtot. Ezután vágjuk végig hosszában a póréhagymát, majd mossuk meg és tegyük bele a töltött borjúhúst. Ha ezzel végeztünk, hajtsuk rá a hagymát és az oldalánál tűzzük össze fogpiszkálóval. Majd öntsük az olajat a serpenyőbe és tegyük bele a húsokat. Pirítsuk meg mindkét oldalát és öntsük fel annyi vízzel, hogy pár percig tudjuk párolni.
KÖRET: TEJSZÍNES BURGONYA
Hozzávalók:
60 dkg burgonya
0.5 l főzőtejszín
1 zöldségleves kocka
víz
só
bors
A burgonyát vágjuk karikákra és sózzuk meg. Olvasszuk fel a zöldségleves kockákat egy kevés vízben, majd öntsük hozzá a tejszínt és az egészet sózzuk meg. Keverjük össze a burgonyával és a kapott masszát öntsük egy tepsibe. Végül egy órán keresztül süssük készre.
SALÁTA:
Desszert
"Csábító mascarpone a málnásban"
Hozzávalók:
0.5 kg mascarpone
30 db babapiskóta
60 dkg gurulós málna
3 db tojás
3 cs. vaniliáscukor
ízlés szerint cukor
1 citrom leve
tejszín
ízlés szerint illatos likőr
Elkészítési mód:
Válasszuk szét a tojásoknál a fehérjét és a sárgáját. Az utóbbit kikeverjük mascarponéval, cukorral és vaníliás cukorral, hogy fehér legyen.
forrás: vacsoracsata.tv
Utolsó kommentek