Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

4. hét - Marcsi receptjei

2008.03.28. 06:05 - sorozat

Címkék: receptek vacsora csata csokoládéval töltött túrógombóc marcsi zöldséges rakottas almás diós szósszal töltött vajas pástétom





Előétel

"Almás diós szósszal töltött vajas pástétom"

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
2 db alma
1 marék dió
10 dkg márványsajt
2 dl tejszín
1 evőkanál vaj

bors
újhagyma
petrezselyem zöldje

Elkészítési mód:

Pirítsuk meg a diót egy száraz serpenyőben. Egy másik serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a kis kockára feldarabolt almát, majd süssük pár percig. Öntsük rá a tejszínt, tegyük bele a pirított diót, az összevágott petrezselyem zöldet és az újhagymát. Sózzuk és borsozzuk meg, majd jól forraljuk össze és morzsáljuk rá a márványsajtot.

A leveles tésztából vágjunk ki három nagy karikát, majd kettőnek szúrjuk ki egy kisebb pohárral a közepét, tegyük egymásra és süssük meg.

Töltsük meg a diós szósszal a megsütött pástétomotokat és a sütőben forrósítsuk össze.



Főétel

"Zöldség rakottas"

Hozzávalók:

2 kg burgonya
10 tojás
6 nagy paradicsom
1 kg cukkini
2 doboz tejföl
30 dkg juhtúró
olívaolaj

bors

Elkészítési mód:

Főzzük meg héjában a burgonyákat, majd hámozzuk meg. Kenjünk ki olívaolajjal egy tepsit, majd tegyük az aljára a meghámozott és felszeletelt burgonyákat. Majd rakjunk rá egy sor keményre főzött tojáskarikát, cukkinit, juhtúrót, paradicsomot és füstölt sajtot. A tetejét fedjük be a maradék burgonyakarikákkal. Kanalazzuk rá bőven a tejfölt, majd az egészet süssük meg a sütőben 160 fokon 35-40 percig.



Desszert

"Csokoládéval töltött túrógombóc"

Hozzávalók:

50 dkg tehéntúró
4 db tojás
2 dl búzadara
csipetnyi só
1 tábla étcsokoládé
10 dkg szeletelt mandula
5 db kivi
2 evőkanál cukor

Elkészítési mód:

Törjük át a túrót, majd üssük rá a tojások sárgáját. Ha ezzel végeztünk öntsük rá a búzadarát, sózzuk meg és utána jól dolgozzuk össze. Pihentessük a hűtőben 1 óráig. Verjük fel kemény habbá a tojások fehérjét, majd óvatosan dolgozzuk a túróhoz. Formázzunk belőle diónyi gombócokat, a közepébe 1-1 db csokit rejtsünk, majd óvatosan forrásban lévő sós vízben főzzük ki. Szedjük ki a főzővízből, majd forgassuk meg a pirított mandulaszeletekben. Végezetül pedig kiviből készített szósszal csorgassuk meg.

forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr5399414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása