
Előétel
"Sajtfondu"
Hozzávalók:
krémsajtok (többféle ízben, a lényeg, hogy legyen benne füstölt sajt)
só
bors
zöldségek (zeller, répa, uborka)
húsok (virsli, főtt sonka, selyemsonka)
Elkészítési mód:
Főétel
"Wellington bélszín"
Hozzávalók:
1,5 kg bélszín
500 g gomba
20 dkg libamáj
1 csomag leveles tészta
10 db burgonya
1 fej brokkoli
2 db tojás sárgája
1 pohár tejföl
20 dkg bacon
10 dkg trappista sajt (reszelve)
Elkészítési mód:
A bélszín mindkét oldalát hintsük meg sóval, majd daráljunk rá borsot. Csorgassuk meg olívaolajjal, majd pár órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst. A bepácolt húst forró serpenyőben mindkét oldalán elősütjük.
A gombából pépet készítünk, beletesszük egy serpenyőbe, majd sóval és őrölt borssal fűszerezzük. Amikor már elfőtt a saját párolóleve, meghintjük pár evőkanál liszttel, majd összekeverjük és levesszük a tűzről. Ha kissé kihűlt, belekeverünk 1 db tojás sárgáját.
Desszert
"Rétes kosárka bazsalikomos epersalátával"
Hozzávalók:
1 kg túró
1 csomag leveles tészta
10 dkg mazsola
édesítőszer
1 doboz tejföl
1 citrom héja
rétestészta
2 db joghurt
eper
bazsalikom
méz
gyömbér
Elkészítési mód:
Forrás: vacsoracsata.tv
Utolsó kommentek