Előétel
"Fürj eszencia leves"
Hozzávalók:
konyhakészfürj
sárgarépa
fehérrépa
zeller
karalábé
petrezselyem
fokhagyma
egész bors
só
víz
Elkészítési mód:
A megtisztított és megmosott fürjeket hideg vízben feltesszük a tűzhelyre főni. Ha felforrt, a tetejéről szedjük le a habot. Amikor a húsok félig megpuhultak, beletesszük a zöldséget a levesbe és sóval, borssal ízesítjük. Lassú tűzön tovább főzzük. Óvatosan kiemeljük a fürjeket, majd a levest átszűrjük. A zöldség- és húsbetéttel együtt csészében, forrón tálaljuk.
Főétel
"Baconba tekert füstölt fürjtojással töltött fürjpecsenye vadrizzsel"
Hozzávalók:
bacon
füstölt fürjtojás
konyhakész fürj
gomba
kakukkfű
tárkony
vadrizs
Elkészítési mód:
A megtisztított fürjeket kívül-belül alaposan megmossuk, kakukkfűvel és tárkonnyal megszórjuk. Belsejüket füstölt fürjtojással megtöltjük, majd a fürjeket baconba tekerjük. A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük. A fürjeket tepsibe rakjuk, a gombaszeleteket mellé szórjuk és készre sütjük. Vadrizzsel tálaljuk.
Desszert
"Marcipános-mascarponés krémmel töltött barack gyümölcsmártással"
Hozzávalók:
felezett barack befőtt
marcipán rúd
mascarpone
gyümölcsjoghurt
menta
Elkészítési mód:
A mascarponét és a marcipánt összedolgozzuk. A felezett barackbefőtteket megtöltjük a krémmel. Sütőbe tesszük annyi időre, hogy a töltelék rápiruljon. A tányérokra gyümölcsjoghurtot rakunk, erre helyezzük rá a barackot. A tetejét mentával díszítjük.
Forrás: vacsoracsata.tv
Utolsó kommentek