Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

6. hét - Zoltán Erika receptjei

2008.04.10. 09:45 - sorozat

Címkék: receptek zoltán erika nachos csirkés fajitas meleg mediterrán gyümölcs saláta





Előétel

"Nachos"

Hozzávalók:

sós tortilla chips – a tepsi méretétől függően egy vagy két csomag
40-50 dkg reszelt cheddar sajt
egy kis üveg jalapeno paprika

Tálaláshoz:

guacamole – avokádó krém
tejföl
babpüré

Elkészítési mód:

A sütőt előmelegítjük 200 fokon.

A tortilla chips-et vékonyan elszórjuk a tepsi alján. Ízlés szerint megszórjuk ritkán - vagy ha szereti a társaság a csípőset, akkor sűrűn - szeletelt jalapeno paprikával. A teljes tepsit jó alaposan megszórjuk a reszelt sajttal. Sütőbe tesszük és kb.10-15 perc alatt készre sütjük. Ezután tányérokra szedjük és az előre elkészített babpürével (készen kapható konzerv formában és finom) tejföllel és házilag készített guacamole-val tálaljuk.

Házilag készített guacamole:

2 darab jó puha avocádót meghámozunk, kimagozzuk és felkockázva a turmix gépbe tesszük. Hozzáadunk 3-4 evőkanál tejfölt, két kiskanál őrölt koriandert, egy kiskanál borsot, sót, 5-6 gerezd kinyomott fokhagymát, fél lime kifacsart levét és jól össze turmixszoljuk. A kész mártást egy picit „felturbósíthatjuk”, ha belekeverünk egy kis fej apróra vágott vörös hagymát és egy pici friss, apróra vágott koriandert .

Babpüré:

A kész babpürét egy tálba szedjük. Ízesítsük egy kis borssal és két-három, vékony karikákra vágott újhagymával. Jól összekeverjük.

 

Főétel

"Csirkés fajitas "

Hozzávalók:

1 kg – lehet kicsit több is - vékony csíkokra vágott csirkemell
1 nagy vöröshagyma felszeletelve
3 darab californiai paprika (egy piros, egy zöld és egy sárga)
1 csomag tortilla
1 dl olívaolaj
1 dl száraz fehér bor
1 csomag fajitas fűszer keverék
3-4 gerezd fokhagyma
1 üveg csípős vagy enyhe salsa
tejföl
reszelt cseddar sajt körülbelül 20-30 dkg
1 konzerv babpüré

Elkészítési mód:

Elkészítjük a páclét. Egy tálba öntjük az 1 dl olívaolajat, beleszórjuk a fajitas fűszerkeveréket és belenyomunk 3-4 gerezd fokhagymát. A fehér bort is hozzá öntjük. Jól elkeverjük és hozzá tesszük a csíkokra vágott csirkemellet. Lefedjük és a hűtőbe tesszük. Ezt a sütés előtti napon készítsük el, hogy a hús jól átvegye a pác ízét.

Másnap egy Wok sütőben felhevítünk egy pici olívaolajat. Rádobjuk a bepácolt húst, nem baj, ha egy kis páclé is megy hozzá. Amennyiben ügyesen találtuk el a páclé és a hús arányát, akkor alig marad páclénk. Közepesnél egy kicsit nagyobb fokozaton, de semmiképp se a teljes hőfokon kezdjük el pirítani a húst. Amikor már majdnem kész - kóstolással dönthetjük el, hogy mikor jó – rádobjuk a csíkokra vágott paprikákat és a felszeletelt hagymát. Még egy-két percig együtt pirítjuk a hússal, de vigyázzunk, hogy ne puhuljanak meg, hanem maradjanak ropogósak a zöldségek. Lehúzzuk a tűzről és egy lime levét belecsavarjuk. Még egyszer összeforgatjuk és mehet az asztal közepére. Azonnal fogyasztandó.

Babpüré:

A kész babpürét egy tálba szedjük. Ízesítsük egy kis borssal és két-három, vékony karikákra vágott újhagymával. Jól összekeverjük.



Desszert

"Meleg mediterrán gyümölcs saláta"

Hozzávalók:

1 közepes ananász
2 db puha mangó
2 banán
tejszínhab
1/2 dl tequila
10 dkg vaj
3 evőkanál méz

Elkészítési mód:

A gyümölcsöket meghámozzuk és felkockázzuk. Nagyméretű teflonban felmelegítjük a vajat, hozzá tesszük a mézet. Először az ananászt rakjuk a serpenyőbe, mert az a legkeményebb gyümölcs. Megvárjuk, míg átmelegszik, majd hozzá tesszük a mangót, összekeverjük és a végén egy percre beledobjuk a banánt is. A banán után meglocsoljuk tequilával és egy kis tejszínhabban, esetleg egy kis vanília mártással máris tálalhatjuk

Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr24418748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marika 2008.04.10. 10:44:19

Nagyon tetszett! Gratulálok Erika!
be kell valljam, sosem voltál a kedvencem, de a tegnap esti "szerepléseddel" megkedveltelek. Nagyon kedves háziasszony vagy. Egyszerű és nagyszerű :)
Szimpatikus volt az egész lényed, jó ilyen műsorokat nézni, mert más oldalukról is megismerhetjük sztárjainkat.
Számomra nagyon ellenszenves pl. Hajdú Péter, aki állandóan azt fitogtatja, hogy mennyibe került a langusztája, kit érdekel?? neki ez nyilván annyit sem jelent, mint nekem 3000 Ft.!

gabo58 2008.04.10. 17:36:17

Sziasztok !
Nagyon jó voltt és látszott,hogy nemm elöször konyhatüntérkesz .KI tettél magad ért szuper volt.Hajdú csak irigyséböl nemm adott 10 pontótt .Nálam csillagos 5 -ös. Ez az én véleményem .

Renii 2008.04.11. 07:47:25

Az ételek: frappánsak, de mégis, könnyen elkészíthetőek, küllemre igazán "gusztusosak", ízre pedig valószínüsíteni merem, aki szereti a csípőset, annak el fogja nyerni a tetszését. A Háziasszony: kedves, életvidám, ötletes és lehengerlő. Gratulálok a profi vendéglátósnak!

Banduci 2008.04.11. 12:19:47

Gratulálok "Szexi lány"! Nem csak táncolni tudsz nagyon jól de a konyhában is ügyi vagy...Kedves, figyelmes gondoskodó háziasszony voltál! Hétvégén én is megpróbálom megcsinálni a recept alapján a kajcsit..szorítsatok!!! Még1x gratula! Szép napot mindenkinek!

Niky!! 2008.04.11. 16:14:34

Szívből gratulálok Zoltán Erikának! Nem csak énekelni, táncolni tud, hanem szívvel, szeretettel főzni is. Sosem tudok csalódni benne!! De a Hajdú nem kéne ebbe a műsorba!!!

Niki 2008.04.12. 17:39:36

Gratulálok Erika!Nekem mindíg nagyon nagy kedvencem voltál!Nagyon jó volt veletek ez a hét! Szerintem még ennyire jó nem volt senki mint ti! Nagyon sokat kacagtam rajtatok ,de azért Hajdú Peti szánalmasan viselkedett!

Ölveti Tibor 2008.04.16. 02:20:56

Ricky mash, vagy erica c : nekem akkor is Zoltán Erika leszel egész életeben.Nagyon örülök a személyes találkozásnak azota még jobban ,szeretnélek zenei példaképemmé választani örült nagy tapasztalatod,zenei és tánc tudásod és kedvességed mindenkit elsöpör.
Az incsiklandó falatok hát nem semmi 5 csillagos szállodában is megállná a helyét.
Nagyon édes az új fizurád

Szeretném ha soraimból szeretet olvasnád ki még mindig
Tisztelettel : Ölveti Tibor Dj Ölvety

Andrea 2008.04.22. 11:39:39

Gratulálok Erika!!!!!!!!!
Az eddigi adásokat néztük hétről hétrede ez a hét a legjobb!!
És nagyon örülök hogy te nyertél!!!

Dósa László 2008.06.13. 21:05:55

Kedves Zoltán Erika!

Már 19 éve dúl az őrület iránta... Olyan ember, akibl csak egy van és lesz a világon, tiszta szívű, őszintén szeretni tudó ember...
Sajnos ez a típus nagyon ritka...
Imádlak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tényleg jó voltál, bár én kórházban voltam de felüdülés volt nézni téged.....
Az ország egyetlen túl sexy lánya miénk, a magyaroké... Igazi hunagrikum... Imádom.


Üdv: Dósa Laci

ölveti tibor 2008.08.16. 15:28:55

Kedves Zoltán Erika

Örömmel látom hogy nagyon jo börben vagy hihetetlen kedvességed odaadó figyelmed nem semmi.Látom már Hajdú is vissza vett mert akkora utálatnak tett szert szerintem hogy Ó borzalom ,hát nem hiába ..........lehet valaki szép mint a gyümölcs és belül meg rohad !!!!!!!! igy legalább egy egész ország láthatta a magyar nevezetes Sztárjainkat elég szánalmas és elgondolkodtató hogy a mai 2008 as éveben a Médiának ilyen müsorral kell elöjönnie hogy legyen nézetsége egyébként az 5 let nagyon jo csak a többi rémes na mind1 Zoltán Erika nagyon ügyes volt és azt hiszem nagyon sok ember megszerette T : Ölveti Tibor


süti beállítások módosítása