Előétel
"Mediterrán ízelítők"
Hozzávalók:
1. fokhagymás-feta olívával
Hozzávalók:
feta sajt
1 kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
metélő hagyma
lila hagyma
pici bors
olívaolaj
Elkészítési mód:
A fetát feldaraboljuk vagy kézzel összetörjük és egy tálkába rakjuk, majd hozzá tesszük a felkockázott kaliforniai paprikát, a két gerezd fokhagymát, amit négy darabba vágunk. Ezeket megborsozzuk, picit összekeverjük és megöntözzük olívával úgy, hogy ellepje. Megszórjuk metélő hagymával, picit megkeverjük és a tetejére 4-5 karika lila hagymát teszünk. Hűtőbe rakjuk és egy óra után tálalhatjuk.
2. caprese
Hozzávalók:
1 csomag mozzarella
5 db paradicsom
1 csomag ruccola
olívaolaj
bazsalikom
oregáno
pici bors
Elkészítési mód:
A ruccolát átmossuk és egy tálkába tesszük, a paradicsomot és a mozzarellát rétegesen rávágjuk, aztán rászórjuk ízlés szerint az oregánot és a borsot, majd megöntözzük olívával és a tetejére friss bazsalikomot vágunk.
3. pármai sonka sárgadinnyével
Hozzávalók:
1 közepes sárgadinnye
40dkg pármai sonka
Elkészítési mód:
Főétel
"Tagliatelle al dente spenóttal"
Hozzávalók:
1 doboz tagliatelle tészta
3-4 fej vöröshagyma
750 g spenót (lehetőleg ne pépes)
50 dkg egyben tarja
4 gerezd fokhagyma
worcestershire szósz
3 doboz főző tejszín
só
bors
olívaolaj
vegeta
2 csomag parmezán
1 teáskanál vaj vagy margarin
Elkészítési mód:
A hagymát apróra vágjuk, majd egy kicsit üvegesre píritjuk egy kevés olívaaolajon. Hozzáadjuk a felkockázott tarját és egy picit összesütjük. Majd meglocsoljuk a worcestershire szósszal és rásütjük. Hozzáadjuk a spenótot és a fokhagymákat, majd közepes lángon egy picit egybe főzzük. Ezután még fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt úgy, hogy ellepje, majd megsózzuk, megborsozzuk és egybe ronttyantjuk.
A tésztát olívás-vegetás vízbe tesszük és körülbelül 5 percig főzzük, majd ha kész leöntjük róla a vízet, vajat rakunk rá és körülbeül 1 percig lefedve hagyjuk és csak utána tálaljuk, így lesz „al dente”, azaz picit kemény.
Desszert
"Szőlős dobálos pite"
Hozzávalók:
30 dkg liszt
30 dkg cukor
3 db tojás
1 csomag vanília
10 dkg vaj
1 csomag sütőpor
2,5 dl tej
50 dkg magnélküli szőlő
Elkészítési mód:
A vajat egy keverő tálban habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliát, majd a lisztet, a sütőport és a tejet. Finomabb a sütemény, ha egy kis reszelt citromhéjat és citromlevet is keverünk bele.
A tésztát kivajazott és liszttel megszórt közepes méretű tepsibe öntjük és jól elsimítjuk.
A magnélküli szőlőt lisztbe forgatjuk, majd rászórjuk a tészta tetejére. Kristálycukorral és őrölt fahéjjal szórjuk meg. Előmelegített sütőben 140-150 fokon körülbelül 30-35 percig süssük. Érdemes fogvájóval sütéspróbát csinálni, ezért szúrjuk bele a tésztába, és ha már nem ragad rá akkor biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült a sütemény.
Forrás: vacsoracsata.tv
Utolsó kommentek