Előétel
"Mozzarella pármai sonkába tekerve"
Hozzávalók:
5 ökölnyi nagyságú mozzarella
pármai sonka
szárított bazsalikom
bazsalikomos olíva
fügés balzsamecet
paradicsom
Elkészítési mód:
A sajtokat óvatosan beletekerjük a pármai sonkába, majd kettévágjuk. A két félből háromszöget formálunk, az üres helyre pedig paradicsom szeletet ékelünk. Megszórjuk bazsalikommal és megöntözzük ízlésesen az ecettel és az olajjal.Főétel
"Sertés karaj vörösborosan aszalt gyümölcsökkel"
Hozzávalók:
10 szelet csontozott sertés karaj
márvány sajt
aszalt szilva, esetleg egyéb aszalt gyümölcsök
3-4 dl száraz minőségi vörösbor
Elkészítési mód:
Sima tepsibe rakjuk a karajokat, rászórjuk a fél zacskó aszalt szilvát, majd a kezünkkel rámorzsoljuk a márványsajtot. Mindezt minőségi száraz vörösborral felöntjük úgy, hogy a húsokat a bor ellepje. Sütőben 200 fokon addig sütjük, amíg a hús meg nem puhul és el nem fő a bor.Desszert
"Túrós kifli"
Hozzávalók:
10-12 db száraz kifli
1 liter tej
fél kg túró
1 nagy pohár tejföl
vaníliás cukor
mazsola
porcukor
2 tojás sárgája
Elkészítési mód:
A kifliket lekarikázzuk, majd meleg tejjel leöntjük úgy, mintha mákos gubát készítenénk. Kivajazunk egy sütő tálat, majd egy rétegben a kiflit elhelyezzük benne. Közben a túrót összekeverjük a mazsolával és a vaníliás cukorral, ízlés szerint még tehetünk bele porcukrot is. Pici tejjel felöntve összekeverjük, majd a kapott masszát szépen rákenjük a sütőben az egyik kifli sorra. Aztán a maradék leöntött kiflit újból ráhelyezzük a túrós rétegre. A tetejére kenjük a nagy pohár tejfölt, majd 200 fokon 20-30 percig sütjük, amíg a tejföl kicsit meg nem pirul.Forrás:vacsoracsata.tv
Utolsó kommentek