Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

8. hét - Ungár Anikó receptjei

2008.04.25. 18:47 - sorozat

Címkék: receptek vacsora csata ungár anikó póréhagyma krémleves pirított fenyőmaggal rozmaringos lazac babyspenótos taglatellével fekete „mákia” torta tiramisu öntettel friss gyümölcssalátával





Előétel

"Póréhagyma krémleves pirított fenyőmaggal"

Hozzávalók:

1 szál nagyobb méretű póré hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csomag friss petrezselyem
2 db zsenge sárgarépa
3 dl tejszín
2-3 dl főzőtejszín
1/2 kg húsleves leve (lehet 2 leveskockából is)

fehér bors
curry
őrölt szerecsendió
kakukkfű
5 dkg margarin
kevés olívaolaj

Elkészítési mód:

A póréhagymát és a fokhagymát vágjuk fel vékony darabokra, majd egy edénybe szórjuk bele. Ezután sózzuk meg és fedjük le, majd egy kisidő múlva a vékony szeletekre vágott sárgarépát is adjuk hozzá. Ha ezzel megvagyunk, rakjunk minden fűszerből egy kanállal bele. Fedő alatt pároljuk, míg puha nem lesz. Ezután öntsünk hozzá egy kicsi húslét, amit további öt percig hagyjunk párolni, aztán adjuk hozzá a főzőtejszínt is. Egy bot mixerrel vagy egy turmixgépben passzírozzuk össze a maradék húslevest és öntsük hozzá.

 

Főétel

"Rozmaringos lazac babyspenótos taglatellével."

Hozzávalók:

friss tisztított lazac kb. 2 kg 6 cm. Széles szeletekre vágva
firss rozmaring ágacskák (5-6 db)
1 egész citrom
fehér bors
3 dl száraz fehér bor
margarin
olívaolaj
sütőpapír
1 kg babyspenót
zöld taglatelle (kétharmada egy nagy zacskónak)
5-6 gerezd fokhagyma
görög bazsalikom (kis maroknyi friss)
5 dkg margarin
kevés olíva olaj
3 dl friss tejszín

fehér bors
reszelt parmezán

Elkészítési mód:

Egy nagyobb tepsibe helyezzünk bele egy sütőpapírt, hogy a citrommal bekent, megsózott és borsozott lazac szeleteket a rá tudjuk rakni. A halszeletek közé tegyünk még rozmaringokat és a tetejére pedig egy kis margarin kockát. Ezután locsoljuk meg olívaolajjal és egy kevés borral. Nagyon fontos! A lazacot csak 20-25 percig süssük lefedés nélkül!

Sós, forrásban lévő bő vízben főzzük meg a megmosott baby spenótot is, majd szűrjük le, de olyan edénybe amibe már beletettük a felforrósított olajat. A fokhagyma gerezdeket préseljük össze, majd szórjuk meg sóval, fehér borssal, görög bazsalikommal. Ezután keverjük össze tejszínnel és forraljuk fel. A taglatellét sós és olajos vízben főzzük 7 percig, majd szűrjük le és a spenótos-tejszínes szósszal keverjük össze.


Desszert

"Fekete „mákia” torta tiramisu öntettel, friss gyümölcssalátával"

Hozzávalók:

15 dkg őrölt mák
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
6 tojás sárgája
8 tojás fehérje habbá
2-3 zacskó vaníliás cukor
keserű narancsdzsem
pirított mandula egy maréknyi

Csokoládémázhoz:

10 dkg margarin
2 tojás sárgája
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál keserű holland kakaó por
1 kis kanál olaj

Tiramisu öntethez:

250 gr-os mascarpone sajt
3 tojás sárgája
3 tojás fehérje habbá verve
3 púpos evőkanál kristálycukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 dl konyak

Gyümölcsök:

sárgadinnye
eper
fekete áfonya (de lehet kivi, ananász, eper)

Elkészítési mód:

A margarint keverjük habosra a cukorral, majd adjunk hozzá 6 tojás sárgáját, egy kevés mákot, vaníliás cukrot, és végül 8 tojás felvert habját.

Egy 26 cm átmérőjű tortaformát vajazzunk ki, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd öntsük bele a mákmasszát és 180 fokon 45 percig süssük.

Miután a torta kihűlt vágjunk vízszintesen ketté, majd kenjük meg narancsdzsemmel és szórjuk meg pirított mandulával, és tegyük rá a torta levágott lapját.

Csokoládé máz: egy edénybe öntsünk vizet, majd tegyünk bele egy kisebb edényt, és így tegyük a tűzre – ez a vízgőzben főzés. A vajat, a cukrot és a kakaót olvasszuk fel a felső edénybe, majd állandó keverés közben tartsuk a gőz fölött. Adjunk hozzá egy tojást és egy kevés olajat.

A csokimázat egyenletesen kenjük a tortára és szórjuk meg mandulával.

Egy habverős tálba keverjük ki a tojások sárgáját, majd a mascarpone sajtot, a konyakot és a vaníliás cukrot is keverjük habosra. Végül a tojások felvert habját adjuk hozzá és rakjuk be a hűtőbe.

Forrás: vacsoracsata.tv




A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr70442036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Medvecukor 2008.04.25. 19:28:14

Én azt szeretném megkérdezni hogy a húsleveskockából mennyi levest készítsünk és a 3dl tejszínt mikor kell hozzáadni!?Köszi a segítséget...

Medvecukor 2008.04.25. 19:37:42

...és még annyi szeretnék hogy a fűszerekből mekkora az a "kanál" .Köszönöm

zsuka 2008.04.26. 11:05:57

Gratulálok, kedves Ungár Anikó!
Nagyon élveztem a vendéglátásodat a képernyőn keresztül is.
A teriték pazar, az ételek sora ugyancsak. A leves oly annyira tetszik, hogy felveszem a krémleveseim sorába
Örök siker a lazac is. A máktortát már ismertem, de gyümölcsalátával, mascarponéval megbolondítva, hmm....
Szóval én azt kaptam amit vártam, Ungár Anikó neve garancia a sikerre!

Ancsa 2008.05.01. 19:07:19

Csak azt szeretném megtudni hol lehet fenyőmagot beszerezni?
Köszönettel: Ancsa

welltina · http://www.halatortan.blog.hu 2008.05.03. 16:59:07

Már vettem az auchanban, tavaly télen, most kerestem a tescoban, de nem találtam.
Általában az aszalt gyümölcsök és olajos magvak között-környékén található.

kocsis Roza 2008.05.07. 23:13:52

Nagyon tetszett ez a fajta készülődés, főzés, terités. Sok ilyen nivós dolgot szeretnénk látni, tanulhatunk sok mindent. Köszi.


süti beállítások módosítása