Előétel:
"Hideg bőségtál"
Hozzávalók:
sajtok (camembert, fetával töltött paprika, stb.)
articsóka
szárított paradicsom
alma, szőlő
olajbogyó
pirítós, kenyér, bagett
olasz szalámi
pármai sonka
lazac
illetve ízlés szerint bármi
Padlizsánkrém
3 db padlizsán
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
só, bors
Elkészítési mód:
A padlizsánokat megpirítjuk, sütőben vagy grillen, egészen addig amíg meg nem puhulnak. Lehúzzuk a héját, majd szűrőbe tesszük, hogy lecsepegjen a keserű lé. Tálba tesszük, belereszelünk 1 db vöröshagymát, belenyomjuk a fokhagymát. Ízlés szerint sót, borsot adunk hozzá. Kb. 1 dl olaj folyamatos hozzáadásával összeturmixoljuk.
Főétel:
"Grill finomságok héjában sült burgonyával"
Hozzávalók:
4 egész csirkemell
6 szelet karaj
burgonya
Elkészítési mód:
A csirkét és a karajt egy nappal a fogyasztás előtt beáztatjuk fokhagymás sós tejben. Sütés előtt egy fél órával a csirkét zöldfűszerekkel hintjük meg. A karajt mustárral kenjük be, és egy picit megborsozzuk. Grillen megsütjük őket és kész.
Desszert
"Fagylalt forró gyümölcsmártással"
Hozzávalók:
fagylalt (vanília, csoki)
gyömölcs (pl. szeder, málna)
cukor
likőr
Elkészítési mód:
A gyümölcsöket lábosba tesszük, és felfőzzük néhány evőkanál cukorral. Ízlés szerint likőrrel vagy bármilyen alkohollal meglocsoljuk, és így főzzük még néhány percig. A fagylaltot poharakba adagoljuk, ráöntjük a langyos, karamellizált öntetet és tálaljuk.
Forrás: vacsoracsata.tv
Utolsó kommentek