Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

Maci receptjei

2008.03.12. 06:55 - sorozat

Címkék: maci receptek rakott palacsinta sült virsli sült kolbász csülkös pacal




Előétel

"Maci egyszerű, de mégsem hétköznapi előétele."

Sült virsli, sült kolbász

Hozzávalók:

3 rúd kolbász
mini virsli
fehér kenyér
torma
mustár
piros arany
(mindegyikből tetszés szerinti adag)

Elkészítési mód:

A virslikről szedjük le a fóliát és vágjuk be, majd egy kevés olajon pirítsuk meg. A kolbászt vágjuk szeletekre, majd forró olajon ezeket is pirítsuk meg. Végezetül pedig vastag szelet kenyérrel, tormával, mustárral és piros arannyal tálaljuk.


Főétel

"Magyaros remekmű, a fűszeres ételek kedvelőinek."

Csülkös pacal

Hozzávalók:

2 kg pacal
olaj, zsír
80 dkg csülök (csontozott)
babérlevél
bors
őrölt kömény
csípős pirospaprika
gulyáskrém
csípős paprika (csípős pista)

Elkészítési mód:

A pacalt vágjuk nagyobb darabokra és tegyük fel a gázra, forró vízbe abálni. Rakjuk bele a babérlevelet, a köményt, egy egész borsot, sót, és fűszerezve abáljuk tovább. Amikor már félig kész az abálás, tegyük fel egy lábasban a csülköt és főzzük pörköltösen. Majd helyezzük bele a pacalt és főzzük puhára. Ezután jobban fűszerezzük meg és rakjuk bele a csípős paprikát is, majd főzzük tovább még harminc percig. A legvégén tegyük bele a krumplit és hagyjuk így is a gázon pár percig.

Desszert

"A palacsinta kedvelőknek, Maci egy újfajta recepttel kedveskedik."

Rakott palacsinta

Hozzávalók:

5 kanál liszt
5 kanál cukor (por)
5 tojás
5 dkg vaj
30 dkg dió
Vaníliás cukor, késhegynyi fahéj, csokoládéöntet.

Elkészítési mód:

Turmixgéppel keverjük ki a lisztet, a tojást, a vajat és a cukrot. Majd készítsük el a diós és vaníliás cukrozott tölteléket.

A palacsintamasszát süssük ki, de csak az egyik oldalát palacsintának. Tegyük egymásra a palacsintákat és kenjük meg töltelékkel, de úgy, hogy a két végénél ne legyen. Így rakjuk be a sütőbe két-három percre és csokoládémasszával öntsük le, majd tálaljuk.

Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr97376704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

candyka 2008.03.14. 19:19:35

naon kiri szentem ügyi vagy MACI

marcsy77 2008.03.18. 09:17:31

Nagyon finomak Maci receptjei -és egyszerűek semmi extra ,de a
palacsintához dukál a tejszínhab !! Gratulálok !!! Sok sikert!! ) 9

henrietta 2008.03.20. 16:01:38

Szerintem is finomak már kipróbáltam őket és jól is néznek ki . Nagyon ügyi vagy Maci

Vivi 2008.04.02. 17:27:12

Uram iten!Nektek tetszik Maci fősztje?Fúúúúúúúúúúúúúúj az a pacal!A desszert nem volt rossz de a többi ráadásula nevetése! Én ilyen dagadt nőt még nem láttam!

gabi 2008.09.06. 09:10:01

Kedves vivikécske.........
No comment.
A receptek tényleg nagyon jók a kaják finomak.Köszönjük Maci.


süti beállítások módosítása