Előétel
"Maci egyszerű, de mégsem hétköznapi előétele."
Sült virsli, sült kolbász
Hozzávalók:
3 rúd kolbász
mini virsli
fehér kenyér
torma
mustár
piros arany
(mindegyikből tetszés szerinti adag)
Elkészítési mód:
A virslikről szedjük le a fóliát és vágjuk be, majd egy kevés olajon pirítsuk meg. A kolbászt vágjuk szeletekre, majd forró olajon ezeket is pirítsuk meg. Végezetül pedig vastag szelet kenyérrel, tormával, mustárral és piros arannyal tálaljuk.
Főétel
"Magyaros remekmű, a fűszeres ételek kedvelőinek."
Csülkös pacal
Hozzávalók:
2 kg pacal
olaj, zsír
80 dkg csülök (csontozott)
babérlevél
bors
őrölt kömény
csípős pirospaprika
gulyáskrém
csípős paprika (csípős pista)
Elkészítési mód:
Desszert
"A palacsinta kedvelőknek, Maci egy újfajta recepttel kedveskedik."
Rakott palacsinta
Hozzávalók:
5 kanál liszt
5 kanál cukor (por)
5 tojás
5 dkg vaj
30 dkg dió
Vaníliás cukor, késhegynyi fahéj, csokoládéöntet.
Elkészítési mód:
Turmixgéppel keverjük ki a lisztet, a tojást, a vajat és a cukrot. Majd készítsük el a diós és vaníliás cukrozott tölteléket.
A palacsintamasszát süssük ki, de csak az egyik oldalát palacsintának. Tegyük egymásra a palacsintákat és kenjük meg töltelékkel, de úgy, hogy a két végénél ne legyen. Így rakjuk be a sütőbe két-három percre és csokoládémasszával öntsük le, majd tálaljuk.
Forrás: vacsoracsata.tv
Utolsó kommentek